• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Inspirujące historie kobiet osiągających sukcesy w biznesie.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, jaki pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, by uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, jaki zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się znacznie więcej na domenie internetowej wina. Wina mają na dodatek niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym skutkiem fermentacji, jednakowoż hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem działania enzymów. Bo pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają dużo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W niektórych przypadkach się podgrzewa sok, żeby wyeliminować tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Odwiedź stronę

2. Dowiedz się teraz

3. Otwórz link

4. Kliknij tutaj

5. Sprawdź tutaj Tworzenie własnych komiksów opowiadających historie.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.