• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Z Pasją przez Życie: Blog o Hobby

Dopełniając zakupów w dużym supermarkecie, co praktycznie jest koniecznym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, widzimy różnorodne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru bardzo kolosalny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – więcej na witrynie internetowej ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości pierwszorzędne dla zdrowia, niemało mikroelementów, otrębów, które mają pomocny wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Niemniej jednak powinniśmy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy wyłącznie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa w wielu przypadkach stosują takie triki, że dodają do pieczywa prostego, pszennego lub żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika oraz wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego jakichkolwiek wartości.

1. Przejdź dalej

2. Tutaj

Z Pasją i Przyjemnością: Blog o Hobby

Categories: Hobby

Comments are closed.